Bear Foot Pol'ana

Bear Foot Pol'ana

Wat is het?

Bear Foot: Dit gebied is het dichtst bevolkte berengebied van Europa.
Pol'ana: Een uitgestorven vulkaan en UNESCO-biosfeerreservaat.
Skyrace: Een benaming voor een wedstrijd met veel hoogtemeters en steile hellingen.

Parcours

21km - 1250+ hoogtemeters

Bear Foot Pol'ana 2019

10 augustus 2019

De start en aankomst was voorzien bij het Horský hotel Poľana.

Vlak na de start was er 50m vlakke asfalt tot het einde van de weg, achteraf gezien de enige vlakke meters want meteen aan het einde van de weg gingen we links de skipiste op voor een beklimming van 650m om daarna rechtsomkeer te maken en terug af te dalen richting het hotel.

Hierna volgde een afdaling van 5,5km richting Bystré vrátka waar de eerste waterbevoorrading stond. Hierna ging het via onder andere de ladders langs de waterval (Vodopád Bystrô) en via een tweede beklimming van een skipiste terug naar het hotel waar Ivan en ik samen de laatste 200m van de skipiste hebben beklommen.

We waren nu halfweg en ondertussen was het al een lekker warme 30° geworden. Nu volgde een afdaling richting Kaľamárka (een bekend klimgebied in Slovakije). Daar aangekomen ginge we een rondje rond dit klimgebied waar we letterlijk naast en rond de zekerende klimmers op de grond liepen.

Om af te sluiten was er nog een steile klim van een 5km, veelal op open grasvlaktes in de volle zon, terug naar het hotel.